//

שאלה - אני סובלת מזה תקופה ארוכה מכאבי בטן, גזים, קשיי עיכול, בחילות ושל

השאלה:

אני סובלת מזה תקופה ארוכה מכאבי בטן, גזים, קשיי עיכול, בחילות
ושלשולים. בדיקת דם הראתה זיהום מחיידק שנקרא הליקובקטר פילורי.
בנוסף, עברתי צילום רנטגן (בריום) שהראה שאין ממצאים חריגים בדרכי
העיכול. טופלתי במוקסיפן 500 מ"ג בשילוב של קראון 500 מ"ג במשך
שבוע וגם בלוסק למשך שלושה חודשים.
לאחר כשלושה חודשים מסיום קבלת הטיפול התרופתי, חזרו כאבי הבטן.
בדיקת דם הראתה שהחיידק עדיין נמצא בקיבה. ברצוני לשאול: מדוע
הטיפול האנטיביוטי לא עזר להשמדת החיידק ומה ניתן לעשות במצב זה
(האם בדיקת אנדוסקופיה אכן חיונית למרות שתוצאות הצילום הראו שהכל
בסדר בקיבה ?)


תשובה:

אנדוסקופיה חשובה מאוד במקרה שלך כי היא תאפשר מבט ישיר על רירית
הקיבה והתריסריון, והיא מדויקת בהרבה מצילום הבליעה. כמו כן תתאפשר
לקיחת ביופסיה של רירית ואז הכנת תרבית של החיידק ובחינה של סוג
האנטיביוטיקה אליה הוא רגיש, מכיוון שלא הוכחד עד כה למרות טיפול.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!