שאלה - איחור בווסת ושימוש באוטרוגסטן

השאלה:
יש לי איחור בווסת. האם זה קשור לגילי? הרופאה רשמה לי אוטרוגסטון. אני מעדיפה לעבור את התהליך ללא הורמונים ותופעות לוואי מדאיגות כפי שקראתי.





תשובה:
כן, האיחור בווסת קשור בגילך (46), כיוון שאת מתקרבת לגיל הבלות, הגיל שבו הדימום הווסתי נפסק.
אוטרוגסטן הוא פרוגסטרון. בנשים המתקרבות לגיל הבלות יש אי סדירויות במחזור, הנובעות מכך שרוב המחזורים הם כבר לא ביוציים. בהיעדר ביוץ אין הפיכה של הזקיק ממנו השתחררה הביצית לגופיף צהוב ולכן אין הפרשה של פרוגסטרון. בהריון הפרוגסטרון מסייע להתפתחות הרירית על מנת לתמוך בעובר המתפתח. אם אין הריון, הפרוגסטרון גורם לדימום הווסתי. מטרת האוטרוגסטן היא לחקות את המחזור החודשי הרגיל באישה.

מתן פרוגסטרון בנשים בגיל המעבר או מעט לפני גם מונע את החשיפה של רירית הרחם לגירוי מתמיד של אסטרוגן בלבד, שעלול לגרום להתפתחות סרטן של רירית הרחם אם החשיפה היא ארוכה ומתמדת.

לכן, אין סיבה לחשוש ממתן הפרוגסטרון. המטרה שלו היא לגרום לדימום הרגיל ולמנוע את החשיפה הארוכה של רירית הרחם לאסטרוגן.
לגבי טיפול הורמונלי חלופי, אין מקום לדון בכך כעת כיוון שיש לך עדיין וסת. לכשיגיע הזמן, מומלץ להתייעץ עם רופאת הנשים שלך.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ