שאלה - שימוש בגלולות למניעת הריון לאישה מניקה

השאלה:
אני חודש לאחר לידה רגילה, ללא תפרים. קיבלתי מהרופא שלי גלולות למניעת הריון בשם סרזט שזוהי גלולה שמתאימה להנקה.
שאלתי היא: אני משתמשת גם בסימילק וגם בהנקה, האם זו בעיה? האם הסיכון להיקלט להריון הוא גבוה, או נמוך?
תמיד השתמשתי בגלולות בשם גינרה לפני ההריון. האם הגלולה סרזט מכילה כמות גדולה יותר של הורמונים, מכיוון שידוע לי שיש גלולות שמנפחות את הגוף.


תשובה:

הגלולות שמתאימות להנקה מכילות רק פרוגסטרון ללא אסטרוגן, וכך נמנעת פגיעה בהנקה. הסיכון להיכנס להריון בהנקה קיים, ומכאן חשיבות נטילת גלולות בזמן ההנקה.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!