שאלה - הנקה לסובלת מהיפרפרולקטינמיה ומשתמשת בדוסטינקס

השאלה:
אני סובלת מהיפרפרולקטינמיה מזה שנים בגלל מיקרואדנומה 4 מ"מ בבלוטת יותרת המוח.
כיום בהריון שלישי שבוע 25, נוטלת בקביעות דוסטינקס.
אני מאוד רוצה להיניק, אך מנסיוני בלידות הקודמות החלב פשוט נגמר, בגלל שהמשכתי ליטול את התרופה בהריון וגם אחרי הלידה.
רציתי לדעת אם יש אפשרות להיניק מבלי לפגוע בבריאותי, וגם לתת כמות מספקת של חלב שתהיה טובה לתינוק?



תשובה:
כ-7% מנשים הרות עם מיקרואדנומות שאינן מטופלות, מפתחות סימפטומים במהלך ההריון או שיש גדילה רנטגנית של הגידול ללא קליניקה.

ייתכן ותוכלי להפסיק את נטילת הדוסטינקס בסמוך ללידה. אין בידי מספיק מידע על מנת לייעץ לך דרך האינטרנט. בכל מקרה, הפסקה של נטילת התרופה צריכה להיות מלווה במעקב מחשש התפתחות תסמינים של גדילת המיקרואדנומה. לכן אני מציעה לך לפנות לרופא הנשים המטפל שלך שיחליט אם ניתן להפסיק את הדוסטינקס ויעקוב אחרייך בהתאם.

ד"ר נגה פוקס - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!