שאלה - קרישיות יתר ופעילות ספורטיבית

השאלה:
אני בן 17 המנהל אורח חיים של ספורט אתגרי העשוי להיות כרוך בפציעות או חבלות מדי פעם. אובחנתי כנשא אסימפטומטי הטרוזיגוטי למוטציית PTM וגם יש לי חלבון S נמוך תורשי. האם יש מניעה שאמשיך בפעילות הספורטיבית?


תשובה:


שתי המוטציות שהתגלו אצלך מראות כי יש לך סיכון גבוה לקרישיות יתר. קרישיות יתר היא מצב שבו הדם נקרש בקלות יתר או יתר על המידה, והתוצאות הן היווצרות תרומבוזות בכלי דם, העלולות לגרום לחסימה לא רצויה או להיצרות של ורידים או עורקים באיברים שונים בגוף.

קרישי דם יכולים להיווצר על ידי שכיבה ממושכת, טיסה ארוכה וכדומה, ולכן פעילות גופנית מומלצת לסובלים מקרישיות יתר, על מנת להגביר את זרימת הדם ולמנוע סטזיס. עם זאת, אנשים הנוטלים מדללי דם (כמו קומדין) מומלץ להימנע מספורט היכול לגרום לחבלות ופציעות, כגון כדורגל או היאבקות, מכיוון שטיפול זה מגביר את הסיכון לדימום יתר.

לא ציינת אם התחלת טיפול כלשהו, ולכן אמליץ לך להתייעץ עם ההמטולוג המטפל שלך לגבי הצורך להימנע מסוגי ספורט מסויימים.

כל טוב,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!