שאלה - שימוש במדבקות למניעת הריון בנוכחות כולסטרול גבוה

השאלה:
אני שוקלת להתחיל להשתמש במדבקה למניעת הריון. בבדיקות דם שעשיתי בשבוע שעבר גיליתי שיש לי כולסטרול גבוה (250). בעבר, כשנטלתי גלולות למניעת הריון, הן גרמו לעליית הכולסטרול שלי.

האם לא מומלץ לי להשתמש במדבקה עד שהכולסטרול שלי יאוזן? התחלתי דיאטה מתאימה.


תשובה:


מדבקות למניעת הריון מכילות פרוגסטרון ואסטרוגן, ולכן תופעות הלוואי דומות לאלו של גלולות משולבות. גם המדבקה יכולה לגרום לעלייה של הכולסטרול. התייעצי עם הרופא המטפל. אולי כדאי לך לשקול שימוש בגלולות למניעת הריון המכילות פרוגסטרון בלבד.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!