שאלה - האם יש בעיה בטיפול משולב של רואקוטן ופריזמה?

השאלה:
אני בן 16.5 וסובל מאקנה בינונית עד קשה, וכן מחרדה חברתית, יתכן שעם הפרעות חרדה נוספות או דיכאון. התחלתי לפני 5 ימים לקחת רואקוטן נגד האקנה, ומחר אני אמור להתחיל טיפול עם פריזמה. האם מותר לשלב את התרופות האלו, או שזה יכול להיות מסוכן? בפגישה אצל ה




תשובה:


אין מניעה רפואית ליטול את שתי התרופות יחד, אולם חיוני לבצע מעקב מסודר בשני מישורים, גופני ונפשי. שתי התרופות מתפרקות על ידי הכבד, ולכן, במישור הגופני, חשוב לבצע בדיקת דם של תפקוד הכבד אחת ל-3 חודשים, בנוסף לבדיקה בסיסית לפני התחלת הטיפול ברואקוטן.

מבחינת נפשית, היות שהתרופה רואקוטן קושרה עם מספר מקרים בעולם של החמרה דכאונית, חשוב במיוחד להיות גם במעקב פסיכיאטרי, אחת לחודש לערך, כאשר נוטלים במקביל לה תרופות פסיכיאטריות.


בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ