שאלה - תזונה לסובלת ממחלת קרוהן

השאלה:
אובחנתי כחולת קרוהן. כרגע המחלה בהתפרצות ואני מטופלת בפרדניזון.
מהי התזונה המומלצת בזמן ההתפרצות?


תשובה:

מאות מחקרים נערכו על מחלות מעי דלקתיות ותזונה, והממצאים סותרים.
כיום נהוג להמליץ על תזונה דלת שארית (להימנע מכמות גדולה של סיבים).
בזמן התקף חריף נוהגים לעיתים להפסיק את התזונה הרגילה, ולעבור לתזונה של פורמולות בלבד. 8 מחקרים שנערכו בנושא מצאו שב-50-80% מן החולים חלף ההתקף לאחר 4 שבועות של תזונה מסוג זה.
חשוב מאוד לבדוק אם קיימים חסרים בוויטמינים ומינרלים: B12, חומצה פולית, ברזל, מגנזיום, אבץ - ולהשלים את החסרים לפי הממצאים.
אם את מטופלת בסטרואידים למשך תקופה ארוכה - יש לשקול תוספי סידן וויטמין D.

במחקרים חדשים נבדקה ההשפעה של תוספי מזון, כמו גלוטמין, חומצות שומן קצרות שרשרת, אנטיאוקסידנטים ואומגה 3 על פעילות המחלה. בחלקם דווחו הצלחות, אך יש צורך במחקרים נוספים כדי להמליץ על תוסף זה או אחר.

אני מפנה אותך לקריאה נוספת באתר ישראלי המפרט שיטות תזונה שונות:
http://www.hadassah.org.il/Hadassa/H.../tzuna.htm




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!