שאלה - שימוש בהתקן תוך רחמי לסובלת ממיגרנות והפרעות במחזור

השאלה:
אני בת 47, סובלת ממיגרנות ותופעות PMS . לאחרונה גם המחזור שלי לא תקין. אני לא משתמשת באמצעי מניעה ויש לי איחור של שבועיים במחזור. האם אני יכולה להתקין את המירנה לאור התופעות הנ"ל (מיגרנות)? .
במקרה ואני בהריון ואעבור הפלה, האם זה נכון להתקין את המירנה מייד לאחר ההפלה?
ואם לא, אם המחזור מפסיק לי, האם בכל זאת אני יכולה להתקין את המירנה?



תשובה:
לא פירטת מה פירוש "מחזור לא תקין". האם מדובר באי-סדירות או בדימום "עודף" גם בין המחזורים? ייתכן והמחזור שלך אינו סדיר כיוון שאת בתקופת פרה-מנופאוזה. כלומר, מתקרבת לשלב בו ייפסקו הווסתות לחלוטין.

קשה לי לדעת בוודאות מבלי לבדוק אותך, ואם זו לא הסיבה - חשוב ביותר לאפיין את מקור התופעה. ההתקן שאת מדברת עליו עשוי להתאים לך מבחינת המיגרנות, לאחר שבדקת מדוע הווסתות לא סדירות. את המירנה רצוי לא להתקין בסמוך להפלה, אלא להמתין מספר שבועות מחשש זיהומים ופריכות יתר של הרקמה.

אם הווסתות מפסיקות לחלוטין ואת נכנסת למנופאוזה, אין שום סיבה להתקין את המירנה.

ד"ר נגה פוקס - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!