שאלה - סיכויי הידבקות בהפטיטיס B מנשאית

השאלה:
גיליתי לאחרונה במכתב שקיבלתי לאחר תרומת דם שאני נשאית נגיף צהבת B.
1.האם סיכויי ההידבקות הם 100%, ואם כן - אז הוא נדבק במחלה עצמה או רק בנגיף?
2.האם הסרת שיער בלייזר יכול להשפיע על התפרצות המחלה?




תשובה:

סיכויי ההידבקות בהפטיטיס B אינם 100%. ההדבקה היא באמצעות נוזלי גוף: מגע מיני לא מוגן, מוצרי דם, דקירה ממחטים מזוהמות.
תוכלי לקרוא עוד על ההדבקה, וכן לקבל קישורים לאתרים נוספים בשאלה שנשאלה בעבר באינפומד:
http://www.infomed.co.il/questions/q_121701_1.htm




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו
פרופ' סמי ניטצקי פרופ' סמי ניטצקי
מומחה לטיפול בורידים ברגליים ובכלי דם קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל