שאלה - שלשולים מתמשכים אחרי נטילת רוליד

השאלה:
סבלתי משלשולים במשך תקופה של 3 חודשים, ללא כאבי בטן כלל, אך עם ירידה במשקל.

עברתי בדיקות מקיפות: בדיקות דם הצביעו על CRP גבוה ושקיעה מוחשת. נשלל צליאק ונשללה דלקת פרקים. קולונוסקופיה יצאה תקינה לחלוטין, אך ללא כניסה למעי הדק. פסז' מעי דק יצא תקין לחלוטין.

החלטתי לפנות לנטורופתית, שנתנה לי תפריט מיוחד וטיפול בכדורי אצידופוליס, דבר שאכן עזר מאוד, ומאז אין יותר שלשולים ועליתי חזרה במשקל. בבדיקות דם חדשות נראה כי ה- CRP במגמת ירידה וגם שקיעת הדם חוזרת לאט לנורמה. הרופאה עדיין טוענת שייתכן שמדובר בקרוהן, למרות שהבדיקות יצאו תקינות. אציין שחודש לפני תחילת השלשולים טופלתי באנטיביוטיקה מסוג רוליד עקב דלקת בצלעות.

הרופאה המליצה לי לעשות בדיקה חדשה, שכוללת בליעת כדור שמצלם את דרכי העיכול. במה מדובר? איזה כדור זה והאם הבדיקה מסוכנת? האם יש קרינה בבדיקה?

ממה יכולים היו לנבוע השלשולים הממושכים, והאם ייתכן ומדובר בדלקת מעיים שהיא לא קרוהן? האם יש דלקות מעיים נוספות למעט קרוהן וקוליטיס? האם קרוהן יכול להופיע ללא כאבי בטן כלל וללא אנמיה וללא ירידה בוויטמינים בגוף?


תשובה:


כפי שאת מבינה, קשה לקבוע מה היתה סיבת השלשולים שתקפו אותך, שכן ישנן אינספור סיבות שעשויות לגרום לשלשולים: דלקות במעי, קלקולי קיבה, מחלות תורשתיות כמו קרוהן וקוליטיס, שימוש באנטיביוטיקות שונות, בעיות ספיגה (כמו צליאק) ועוד.

אחת מתופעות הלוואי הנפוצות של השימוש ברוליד היא שלשולים המלווים בכאבי בטן, וייתכן שהשימוש באנטיביוטיקה זו הוביל להתפתחות תהליך דלקתי שבא לידי ביטוי בשלשולים.

לגבי הבדיקה שכוללת בליעת כדור, מדובר בבדיקה חדשנית לצילום פנים דרכי העיכול (בדומה לקולונוסקופיה, אך בדיקה זו אינה פולשנית). תתבקשי לבלוע את הכדור ה- "מצלם" ובמקביל לחגור מעין חגורה למשך 24 שעות. בסיום התהליך יפותח ה- "פילם", והתוצאות יוצגו.

קרוהן בהחלט יכול להופיע בשלבים הראשונים ללא כאבי בטן, אנמיה או ירידה בוויטמינים בגוף.

נראה שכרגע את "משתקמת" מתקופת השלשולים והירידה במשקל, וגופך חוזר למצבו התקין. לדעתי עלייך להמשיך לפעול על פי המלצות הנטורופתית, ובמקביל, להמשיך את המעקב הרפואי.

תרגישי טוב!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!