שאלה - תופעות לוואי של טיפול הורמונלי חלופי

השאלה:
אני נוטלת ליויאל מזה מספר שנים במקביל לשימוש בתרופה לוסטראל . בעקבות גודש הורמונלי בחזה ובפנים, יעץ לי הגינקולוג לעבור לאנג'ליק. מאז, חזרו גלי חום בתדירות נמוכה, עצבנות, דיכאון ובעיות בליבידו ובאורגזמה.

האם מומלץ לחזור לשימוש בתרופה ליויאל למרות הגודש ההורמונלי?


תשובה:


כפי שאת ודאי יודעת, שימוש בתחליפים ההורמונליים כרוך בתופעות לוואי, החל מתופעות קלות ונסבלות ועד לתופעות בלתי נסבלות כמו עצבנות, דיכאון ועוד. כל אישה מגיבה אחרת לאותם הטיפולים, ועל כן חשוב לנסות מספר אופציות, ולהיות קשובים לגוף ולתגובתו.

הרופא שהמליץ לך לעבור לשימוש באנג'ליק רצה להקל על הגודש שחשת, אך נראה שדווקא בשימוש באנג'ליק תופעות הלוואי שאת חשה חמורות יותר. אין כל סיבה שתסבלי, ועל כן אני ממליצה לגשת לרופא ולבחון טיפול חלופי. נראה לי שאפילו "המחיר" של חזרה לטיפול בליויאל, שווה.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!