שאלה - הטיפול ב- GBS בהריון

השאלה:
בדיקה וגינלית שנעשתה בשבוע ה-15 להריון מצביעה על GBS. האם אנטיביוטיקה כעת, בשבוע ה-20, הכרחית? האם זה לא מסוכן לעובר? האם ייתכן שה- GBS יעבור כתוצאה מטיפול? הבנתי שלפני הלידה, או במהלכה, נותנים אנטיביוטיקה. האם במצב זה העובר מוגן לחלוטין? או שעדיין י


תשובה:


כאשר מתגלה Group B Streptococcus או GBS, יש לקבל טיפול. במהלך הלידה תקבלי אנטיביוטיקה, ודי בטיפול האנטיביוטי - אין צורך לבצע ניתוח קיסרי. אנטיביוטיקה מותרת לשימוש במהלך ההריון ואינה פוגעת בעובר. מידע נוסף על GBS תמצאי כאן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_122907_17.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!