שאלה - האם 5 חודשים של "יום כן, יום לא" ללא הצלחה מורים על אי פריון

השאלה:
לפני כחמישה חודשים הפסקתי גלולות, ומאז אני מנסה להיכנס להריון, ללא הצלחה.
במאמר כלשהו נאמר שטוב לקיים יחסי מין בשיטת "יום כן ויום לא", וזה בדיוק מה שאנחנו עושים.
האם יש מקום לדאגה?



תשובה:
לא תמיד הביוצים מתחדשים מייד עם הפסקת נטילת הגלולות למניעת הריון, התהליך עשוי לקחת מספר חודשים.

מעבר לכך, אי-פריון מוגדר כנסיונות כושלים מעבר לשנה, וגם מתוך כלל הזוגות שלא הצליחו להרות במהלך שנה, אחוז לא מבוטל מצליח להרות באופן ספונטני לאחר מכן - כך שכרגע אין מקום לדאגה.

אם את רוצה להגדיל את סיכוייך, היעזרי בערכה ביתית לבדיקת ביוץ, וקיימי מגע ביום הביוץ.

ד"ר נגה פוקס - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!