שאלה - השימוש הנכון בפוסטינור

השאלה:
אני וחבר שלי קיימנו יחסי מין לא מוגנים, ונטלתי ביום שלמחרת גלולת פוסטינור. כבר עבר שבוע ולא קיבלתי דימום. פעמיים כבר נטלתי את הגלולה ותמיד קיבלתי דימום. האם זה בסדר שלא קיבלתי דימום?


תשובה:


פוסטינור היא "הגלולה של היום שאחרי" ואינה מהווה תחליף לאמצעי מניעה. יש להשתמש בגלולה זו אך ורק במקרי חירום ולא מומלץ להשתמש בה דרך קבע. אחת מתופעות הלוואי של השימוש בגלולה היא דימום, אך הדימום אינו מופיע בהכרח. מכאן שאין סיבה לדאגה, אך עלייך לעקוב ולוודא שאכן מגיע דימום וסתי. אם יש איחור - בצעי בדיקה ביתית לזיהוי הריון.

אם את מקיימת יחסי מין באופן סדיר, אני ממליצה לך לבחור באמצעי מניעה יעיל ומתאים. תוכלי להיעזר במדריך אינפומד לאמצעי מניעה, כאן:

http://www.infomed.co.il/preg/birthControl.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!