שאלה - אני בת 23 ונשואה. לפני החתונה ביצענו אני ובעלי בדיקות לאיידס ונמצאנו של

השאלה:
אני בת 23 ונשואה. לפני החתונה ביצענו אני ובעלי בדיקות לאיידס
ונמצאנו שליליים.
החשש התגנב לליבי שוב כשהתנפחה לי בלוטת הלימפה בצידו האחד של
הצוואר. אומנם זה חלף כעבור יום יומיים אך החשש נותר כשהיה.
לא שכבתי עם אף אחד חוץ מבעלי, אך אולי השתמשתי בסכין גילוח שלא
שלי. האם יש אפשרות להידבק כך? בהנחה שהייתה על הסכין טיפת דם ואני
נחתכתי מאותה סכין?
בקו הפתוח של הוועד למלחמה באיידס אמרו לי שהדבר לא אפשרי ולא
תיתכן הדבקה, כי הנגיף מתחמצן במגע עם האוויר ולא יכול ליצור הדבקה,
וגם שכמות הדם שנמצאת על סכין גילוח אינה משמעותית. מה נכון? אנא
עזרו לי, האם אני צריכה להיבדק? אנא תשובתכם בהקדם, אני בהריון חודש
שני




תשובה:

ישנן הרבה סיבות לנפיחות בלוטות הלימפה, ומחלת האיידס היא הנדירה
שבסיבות.

סביר יותר להניח שהיה לך איזשהו זיהום ויראלי קטן או התקררות. לא
סביר שמדובר באיידס משום שההידבקות נעשית במגע מיני ובמגע ישיר עם
נוזלי גוף נגועים.
אפילו אם הדם שהיה על הסכין היה נגוע באיידס אך עמד יותר ממספר
שניות בחוץ, ההדבקה אינה סבירה, שכן הנגיף אינו עמיד באוויר.

כדאי בכל זאת לבדוק נוגדנים לוירוס CMV שעשויים אף הם לגרום להגדלת
בלוטות הלימפה ויש להם השלכה על ההריון. בדיקה זו תוכלי לבצע
באמצעות רופא המשפחה או גינקולוג.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל