שאלה - היעדר דימום במהלך הפלה וגרידה ושאלות נוספות

השאלה:
אשתי עברה הפלה בשבוע 17 ללא דימום כלל, והרופא אמר שגם בגרידה כמעט ולא היה דם.
התברר שפקק ההריון נפל ובמשך 4 ימים ירדו המים עד שהעובר יצא.
1. מה זה פקק הריון ומה הסיבות שגורמות לו ליפול?
2. האם זה נורמלי שלא היה דימום?
3. מתי היא אמורה לקבל את המחזור הבא?
4. מתי מותר להיכנס להריון בפעם הבאה?
5. יש לה גודש בשדיים. האם לשאוב חלב?
6. הרופא אמר שלא היה ניתן לומר בוודאות את מינו של העובר. האם זה נורמלי בשבוע 17?
7. מה הסיבות להפלה בטרימסטר שני?


תשובה:

אין לי מושג למה כוונתך במילים פקק הריון, ייתכן ושיבשת מינוח רפואי כלשהו.

היעדר הדימום במהלך ההפלה והגרידה אינו מעיד על מקור הבעיה ואינו מכוון לחומרת הבעיה.

הווסת הבאה עשויה להתעכב כמו במשכב לידה ולהופיע מספר שבועות לאחר הגרידה.


לגבי הימנעות מהריון ב- 6 חודשים שלאחר הפלה, הספרות חלוקה וקשה לי לקבוע מה נכון, רצוי לחכות לחזרה של וסתות סדירות ולהשלמת הבירור בנוגע לסיבה ללידה המוקדמת, על מנת שתוכלו לטפל בבעיה שגרמה להפלה הקודמת אם תמצא כזו.

אין לשאוב חלב, אם הגודש ממשיך ניתן לבקש מרופא נשים מרשם לדוסטינקס - תרופה להפסקת חלב.

בשבוע 17 אמורים לזהות את מין העובר.

ככלל, אחת הסיבות הנפוצות לפקיעת קרומים מוקדמת (אם אכן היתה כזו) היא זיהום, ורצוי, בהיעדר סימנים מכוונים לזיהום כלשהו, לבצע תרבית שתן. אם לא מדובר בפקיעת קרומים מוקדמת קיימות סיבות רבות (כגון אי- ספיקה של צוואר הרחם) ולשם הרחבת הבירור עליכם לגשת לרופא הנשים המטפל שלכם.

ד"ר נגה פוקס - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!