שאלה - שלשול עקב חיידק אצל תינוקת

השאלה:
בתי בת השלושה וחצי חודשים יונקת כל שעתיים וחצי, כ-6 פעמים ביום. היא ישנה לילה כמעט מלא.

לפני כחודש, במשך שבועיים, כל הנקה התחילה בבכי קורע לב שנמשך כ-10 דקות שנפסק רק לאחר יציאה מיימית או רירית בצבע ירוק-שחור.

לאחר שתי בדיקות צואה שבהן התוצאות היו:

ameba micro stool ללא ממצא ו- parasitse -leuc +eryth

הרופאה החליטה לתת לה אנטיביוטיקה, אזניל, משום שאמרה שיש חיידק, אך הם לא הצליחו לבודד אותו. לאחר 3 ימי טיפול השלשול חלף למשך שבוע.

בשבוע האחרון חזרה התופעה על עצמה. שוב עשינו בדיקות צואה ושוב התוצאה הייתה זהה. הרופאה אומרת שאין מה לעשות, כי את מנת האנטיביוטיקה היא קיבלה ולכן כרגע רק הזמן יעשה את שלו.

סיפרתי לרופאה שייתכן שמדובר בסלמונלה, משום שהתינוקת ככל הנראה נדבקה מאביה שחלה גם כן כיומיים לפניה, עקב אכילה של סלט מיונז שהיה מקולקל. האם אכן אין מה לעשות? הקטנה מאוד סובלת ואנחנו מוכנים גם לפנות לייעוץ פרטי או לשלוח בדיקות צואה למעבדה פרטית.


תשובה:


לא ציינת בשאלתך אם בתך מציגה עוד תסמינים נלווים כמו חום, הקאות, חוסר שקט או אפתיות לפרקים, אם היה רושם בבדיקת הרופאה שלכם שמדובר בשלשול כרוני או אחר, ועוד פרטים חשובים. כמו כן, לא הצלחתי להבין משאלתך אם נמצאו לויקוציטים בצואה של ביתך או לא, ואם נלקחו תרביות צואה. אני משער שהתשובה לכך חיובית בשל התחלת הטיפול האנטיביוטי על ידי רופאת הילדים שלכם.

אם אומנם מדובר בזיהום חיידקי אשר הוכח והותאם לו הטיפול הנכון, צריך להתאזר בסבלנות. תינוקות מחלימים באופן איטי יותר ממבוגרים. עם זאת, יש להקפיד על שתייה מרובה של הילד ועל תזונה מתאימה.

אם התמונה שאת מתארת ממשיכה, כלומר, אם היציאות ריריות או שיש שלשולים, חוסר שקט ובכי, אני ממליץ לכם לשוב לרופאת הילדים שלכם על מנת שתתאים את הטיפול הנכון. אולי עליכם אף לבקש ממנה הפנייה לגסטרואנטרולוג להמשך בירור.

בברכה,

ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!