שאלה - בדיקת היסטרוסקופיה לאישה שעברה החלפת מסתם ומטופלת בקומדין

השאלה:
לפני כחודשיים היה לי דימום קל בצבע כהה במשך שלשה ימים. המחזור פסק לגמרי לפני שנתיים וחצי. באולטרסאונד לא התגלה דבר, אך הרופאה המליצה על בדיקת היסטרוסקופיה. ב-1992 עברתי ניתוח להחלפת מסתם אאורטלי ואני נוטלת קומדין. מה הסיכון בבדיקה?



תשובה:
1. טיפול אנטיביוטי מניעתי לפני הפרוצדורה - לפי הספרות העדכנית אין צורך בטיפול מניעתי טרם ביצוע היסטרוסקופיה.

2. טיפול בקומדין מעלה את הסיכון לדימום במהלך בדיקות חודרניות, אולם הפסקת הטיפול בקומדין מסוכנת ביותר באנשים עם מסתם תותב מכאני.

בדר"כ לפרוצדורות שאינן כוללות ביופסיות גדולות וצריבות אין צורך בהפסקת הטיפול בקומדין. אולם אם יש אפשרות שפעולות כאלו תתבצענה במהלך הבדיקה, יש צורך בטיפול אנטיקואגולנטי (מדלל דם) אחר סביב הפרוצדורה.
על כך עלייך לשאול את הגינקולוגית שלך, הואיל וזה תלוי בסוג הבדיקה שתבצעי.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!