שאלה - מידע על קונדילומה

השאלה:
לאחרונה התגלתה אצלי קונדילומה ומאז אני בחרדה מטורפת. המידע באינטרנט לא מלא ולא אחיד. האם ניתן להירפא מקונדילומה, או יותר נכון מהווירוס? האם יכולות להישאר צלקות לאחר הסרת קונדילומה בלייזר? האם בדיקת PCR יוצרת צלקת? אם תוצאת בדיקת PCR שלילית, האם נרפאתי או שעלי לבצעה שוב? האם יש לידע בנות זוג עתידיות אם תוצאות בדיקת ה- PCR שליליות? לאיזה רופא עלי לפנות: עור? אורולוג? גינקולוג? האם תוכלו להמליץ לי על רופא אשר עושה שימוש במיקרוסקופ לשם הסרה יסודית ומלאה?


תשובה:


לא ציינת היכן הקונדילומה, אני מניח משאלתך שהיא על פני איבר המין (הפין). קונדילומה נגרמת על ידי נגיף ה- HPV. אם מערכת החיסון שלך תקינה, יש לך סיכוי טוב להירפא מהקונדילומה ולהיפטר מהנגיף. צלקות לאחר הסרה בלייזר נדירות.

ולא ברור לי למה אתה מתכוון בבדיקת ה- PCR. בבדיקה זו בודקים את החומר הגנטי של הנגיף, וחומר זה יש לקחת מהקונדילומה עצמה, כך שלגבי ההצטלקות בעקבות הבדיקה - זה תלוי בדרך שבה נוטלים את הדגימה. לרוב אין הצטלקויות לאחר הסרת קונדילומה. לא ניתן לקשור בין תוצאת בדיקת PCR להיעלמות הנגיף כיוון שיכולות להיות סיבות שונות לכך שלא מופק חומר גנטי.

לגבי ידיעת בת זוג עתידית - אין תשובה פשוטה. אם הקונדילומה הוסרה בשלמותה, לא חזרה ואין הופעה מחודשת שלה, לא נראה שיש לך מה לדאוג מהדבקה ביחסי מין עתידיים. נגיפים רבים מסוג זה עשויים להיות ללא כל תסמינים, כך שנשים רבות נדבקות בלא שבן הזוג יודע שהוא נשא של הנגיף.

כדאי לפנות לרופא שאתה סומך עליו מאחת ההתמחויות הללו. איננו נוהגים להמליץ על רופא ספציפיים באינפומד.

בברכה

ד"ר איציק לוי רופא בכיר
המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני
מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!