שאלה - נשירת שיער כתוצאה משימוש ברפאסל

השאלה:
בשנת 1987 אובחנה אצלי לראשונה מחלת קוליטיס. עד שנת 2000 טופלתי בנרות, מאז עברתי לנטילת כדורי רפאסל אשר הוחלפו לאחרונה לאסקול.
זה מספר שנים אני סובלת מתופעה הולכת וגוברת של נשירת שיער בקרקפת.
השאלה היא אם ידועה תופעת לוואי של נשירה עקב נטילת רפאסל? אם כן, מה ניתן לעשות כדי לעצור את הנשירה (החלפת תרופה, תזונה, תוספים וכו')?



תשובה:
נשירת שיער היא אכן תופעת לוואי של התרופה, המתרחשת ב-1%-10% מן המטופלים.
תוספי מזון עשויים להועיל רק אם את סובלת מחסר כלשהו. על חסרים תזונתיים שעשויים לגרום לנשירת שיער תוכלי לקרוא בשאלה שנשאלה בעבר באינפומד:
http://www.infomed.co.il/questions/q_081205_1.htm




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!