שאלה - שחלה מוגדלת כתוצאה מטיפול הורמונלי

השאלה:
מהו משך הזמן בו לוקח לשחלה ציסטית מוגדלת של 8 ס"מ, הגורמת לכאבים, לחזור לגודלה הטבעי? האם גודלה של השחלה יכול לגרום גם לכאבים בגב תחתון? השחלה גדלה כתוצאה מטיפול הורמונלי לצורך כניסה להריון.


תשובה:


שחלה מוגדלת יכולה לגרום גם לכאבים בגב התחתון אם היא לוחצת על עמוד השדרה או על איברים פנימיים. השחלה אמורה לחזור לגודלה המקורי לאחר מספר חודשים מזמן הפסקת הטיפול ההורמונלי, אך איני יודעת על איזה רקע קיבלת טיפול זה וכן מהו בדיוק הטיפול שקיבלת.

אמליץ לך להתייעץ עם הגינקולוג המטפל שלך המכיר אותך ואת העבר הרפואי שלך לגבי שאלה זו.

בברכה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!