שאלה - אני חולת ITP . האם ייתכן מצב שלמרות שלוקחים סטרואידים (במקרה שלי פרדניז

השאלה:
אני חולת ITP . האם ייתכן מצב שלמרות שלוקחים סטרואידים (במקרה שלי פרדניזון) טסיות הדם יצנחו והטיפול בסטרואידים ייכשל ? האם קרה מצב כזה ??


תשובה:

ITP או idiopathic thrombocytopenic purpura היא מחלה שבה, ככל
הנראה, יש בדם נוגדנים עצמיים שגורמים לירידת מספר הטסיות. ללא
טסיות הסיכון לדימום באיברים הפנימיים עולה מאוד. פעמים רבות המחלה
חולפת מאליה, אולם כאשר מספר הטסיות יורד מתחת לכ 30,000 , המחלה
נעשית מסוכנת ודורשת טיפול.

הטיפול הראשוני הוא בסטרואידים - פרדניזון במינון של 1 מ"ג לק"ג
למשך מספר שבועות. בהחלט ייתכן מצב בו אין תגובה לפרדניזון, ואז
מומלץ שימוש בסטרואידים במינון גבוה דרך הפה או דרך הווריד ו/או
שימוש ב IVIG ו אנטי D. במקרים כרוניים שאינם מגיבים יפה לטיפול
התרופתי מטפלים בכריתת הטחול.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!