שאלה - הטיפול במולוסקום קונטגיוסום

השאלה:
אני בת 27. לפני כמה שנים הופיעו אצלי יבלות באיזור הערווה ואובחנו על ידי רופאת העור כמולוסקום. הן נצרבו ומרחתי משחה והן עברו לאחר זמן מה. הרופאה אמרה לי שזה ביטוי של פפילומה עורית.

כעת לבן זוגי הופיעו יבלות דומות, אשר אובחנו גם הן על ידי רופא העור שלו כמולוסקום, ונאמר לו שאין להן קשר לפפילומה. הרופא סירב לצרוב אותן ואמר שאין סיבה לעשות זאת, אלא שיש לחכות להיעלמותן. במקרה שלו, היבלות הופיעו הן באיזור הערווה והן על איבר המין עצמו. בנוסף, אחת היבלות התנפחה והפכה לאדומה למשך כמה ימים.

חיכינו כחודש וטרם חל שיפור כלשהו. אני מעט חוששת מהידבקות חוזרת ורוצה לדעת מה אפשר לעשות כדי לרפאן. האם אדבק אם נקיים יחסי מין? והאם יש ביבלות על איבר המין עצמו סיכון של ממש להדבקה פנימית, או רק בעיה קוסמטית?


תשובה:


בעיית העור שאת מתארת נגרמת על ידי וירוס DNA Poxvirus, והיא תופעה שפירה, החולפת מעצמה תוך חודשים או שנים. הספרות הרפואית מדווחת על הידבקות בנגיף זה במגע, בשימוש בציוד חדר כושר, באמבטיה משותפת ועוד.

ישנם טיפולים המוצעים למצב זה, הכוללים טיפולים מקומיים (במשחות כדוגמת Tretinoin, Canthardin, טיפול באמצעות חנקן נוזלי ועוד), וכן טיפול סיסטמי, דרך הפה, בתרופות כדוגמת גריפולין, סימטידין ועוד. בדרך כלל הפרוגנוזה מצויינת גם ללא טיפול.

הסיבוכים האפשריים כוללים גרד, דלקות וזיהומים קלים באזור הנגעים. חשוב להימנע מגירוד, בשל הגברת הסיכון לפיזור הווירוס באזורים אחרים בגוף. יש להימנע גם משימוש במגבות משותפות, סכיני גילוח משותפים וכדומה. מידע נוסף נמצא כאן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_072807_35.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!