שאלה - יש לי בעיה שכל כך מטרידה ומפחידה אותי, אולי תוכלו להשיב לי עליה ולגאול א

השאלה:
יש לי בעיה שכל כך מטרידה ומפחידה אותי, אולי תוכלו להשיב לי עליה
ולגאול אותי מייסוריי. אני בן 23.
בהיותי בן 17 - עברתי תאונת דרכים חמורה מאוד - עם פגיעת ראש קשה
והחדרת נקז חזי.
לצערי הרב - כבר כחצי שנה לאחר התאונה - התחלתי לעשן כ- 8
סיגריות ביום, והפסקתי לעשן לפני כחצי שנה.
בינתיים - התפתחה לי אסתמה, ואני סובל משיעול עיקש וטורדני, עם
ליחה צהבהבה,
רופא המשפחה שלי נתן לי פליקסוטייד, משאף ונטולין - אך - השיעול לא
מפסיק!
בשני צילומי ריאות שעשיתי היה רשום - "ללא ממצאים פתולוגיים".

שאלתי היא - האם כתוצאה מהנקז בחזה שעשו לי לפני כשש שנים, לאחר
התאונה הנ"ל - הריאות שלי נעשו יותר רגישות מאדם אחר? האם יש לכך השפעה
באשר לשאלה האם חלילה הסיגריות שעישנתי גרמו לנזק בלתי הפיך? האם
צילום הריאות יכול להיות אמין במאת האחוזים- או- חלילה וחס, הוא אף יכול
לאבחן מזותליומה? האם כל עברי הרפואי - בנוסף לגילי כיום - ובנוסף
לתוצאות צילום החזה - יכולים להיות סיבה מספקת לעשות עוד משהו
בנדון? והכי חשוב - האם חלילה - אחד מהמחלות הגרועות יכולות לקרות
אצל אדם בגילי עם היסטוריה רפואית דומה לשלי?



תשובה:
לא נשמע שיש קשר בין הנקז בעבר והשיעול כיום.
שיעול טורדני הוא אחת התלונות השכיחות ביותר. הגורם הוא פעמים רבות
אסתמה, אך לא תמיד. לעיתים מדובר בבעיה של חזרת אוכל מהקיבה לושט
(ריפלוקס), לעיתים בהפרשות אלרגיות הנוטפות מרירית האף לכיוון הגרון
ומגרות את רפלקס השיעול ועוד. צריך לעשות בירור, לראות האם אכן יש
אסתמה, ולטפל בהתאם.

צילום ריאות אינו בדיקה טובה להערכת אסתמה, אלא בדיקת תפקודי ריאות
הנעשית במכונים מיוחדים.

עקב גילך הצעיר ועישון יחסית לתקופה קצרה, האפשרות של גידול ריאתי
הרבה פחות סבירה, לא כל שכן מזותליומה שהוא סוג נדיר של גידול בקרום
הריאה הקשור לחשיפה כרונית לחלקיקי אזבסט.
הכי טוב שתפנה למומחה ריאות להערכת תפקודי הריאות ולשקילת בירור
נוסף לבעייתך.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!