חיסון חוזר נגד דלקת ריאות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/02/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 71. יש לי קצרת לא פעילה הודות לתרופה סינגולייר שאני לוקח בקביעות כל יום. לפני תשע שנים קיבלתי חיסון נגד דלקת ריאות שתוקפו חמש שנים בלבד. לפני שלוש שנים נתבקשתי על ידי רופאת המשפחה לחדש את החיסון, והפעם היא הדגישה שזה לכל החיים. עד כמה שזכור לי, קיבלתי את החיסון. למרות זאת הודיעו לי במרפאה כי אין עדות ברישומים הרפואיים שלי שקיבלתי חיסון כזה. האם אני צריך לקבל חיסון למרות האמור לעיל? אם אכן קיבלתי חיסון, האם יש סכנה בקבלתאותה הזריקה פעם נוספת?

תשובה:
היות שלא נבדקה הבטיחות בקבלת שלוש מנות או יותר של החיסון נגד דלקת ריאות, לא מומלץ לקבל מנה שלישית. אם אתה משוכנע מעל לכל ספק כי אכן קיבלת את החיסון, לא הייתי ממליצה לך לקבל אותו שוב. אתה יכול לקרוא בפורטל שלנו מידע נוסף על החיסון: http://www.infomed.co.il/vacc1.asp?vID=4