אני מטופלת באספירין 100 מיליגרם ליום עקב היצרות של הקרוטיס. לפני מספר ח
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/03/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מטופלת באספירין 100 מיליגרם ליום עקב היצרות של הקרוטיס. לפני מספר חודשים קראתי שהשימוש באספירין ואומגה 3 מסוכן . לכן הפסקתי לקחת את האומגה 3. שאלתי: האם ההנחה הזו מבוססת, ואבקש הסבר.

תשובה:
השמועה נכונה ככל הנראה. אומגה 3 עשוי להגביר את השפעת האספירין ולהגדיל את הסיכון לדימום. אי לכך, עקב היעדר מחקרים מבוססים וספרות, ממליצים שלא לצרוך תוסף אומגה 3 אלא להתבסס על אכילת מוצרים המכילים אותו, כמו דגים ושעועית. לפרטים נוספים http://www.cancer.org/docroot/ETO/content/ETO_5_3X_Omega-3_Fatty_Acids.asp?sitearea=ETO