דלג לתוכן

אני לוקחת ריספרדל 2 מ"ג ביום. האם ישנו קשר בין לקיחת התרופה לאי כניסה ל

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/03/2004
1 דקות קריאה

שאלה:

אני לוקחת ריספרדל 2 מ"ג ביום. האם ישנו קשר בין לקיחת התרופה לאי כניסה להריון ?

תשובה:

ריספרדל היא תרופה אנטי פסיכוטית, אשר השפעתה על ההריון באדם אינה ידועה, אך אין לשלול שהיא עשויה לגרום נזק מסוים לעובר. במחקרים רבים על בעלי חיים לא הוכחה פגיעה בעוברי החיות, אולם במחקרים מסוימים הודגמה מעט תמותה מוגברת בעוברים. לכן התרופה מוגדרת בקטגוריה המתירה את השימוש בה בהריון כל עוד היא חיונית ותועלתה גדולה מן הנזק. לפרטים נוספים http://www.drugs.com/Risperdal/
רופאים בתחום
ד"ר מקסים סוקולוב
ד"ר מקסים סוקולוב אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר דן קרטר
ד"ר דן קרטר גסטרואנטרולוגיה
ד"ר דוד בן ניסן
ד"ר דוד בן ניסן עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו