הפרשות דמיות שבוע לאחר סיום המחזור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/03/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

כשבוע לאחר סיום המחזור יש לי הפרשות דמיות עם בטן נפוחה (הרגשה של וסת), ושמתי לב שזה קורה רק כשבאותו החודש קיימתי יחסי מין. בוצעה בדיקת צוואר רחם - נמצא תקין. בוצע אולטרסאונד וגינלי - נמצא תקין עם קצת נוזל. הבדיקה נערכה 3 ימים לאחר סיום המחזור. לא הייתי בהריון. הגלולה למניעת הריון הופסקה לפני 2.5 שנים. המצב הנ"ל נמשך כשנה לערך.

תשובה:
אין בידי מספיק מידע על מנת לענות על שאלתך באופן ודאי. אולם אם אכן הבדיקות שציינת תקינות, עלייך לבצע פרופיל הורמונלי. ייתכן שאינך מבייצת באופן סדיר ולכן רירית הרחם שלך אינה נחשפת לרמות מספיקות של אסטרוגן, ולכן אינה נבנית כראוי בשלב הראשון של המחזור.