כבד שומני בבדיקת אולטרסאונד
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/04/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי בדיקת us בטן עליונה והממצא היה כבד בעל החזר הדים מוגבר - מתאים להסננה שומנית, טחול בגודל ומרקם תקין, כיס מרה ללא אבנים, דרכי מרה תוך וחוץ כבדיים ברוחב תקין, לבלב ברוחב תקין. השאלה, למה הכוונה בעל החזר הדים מוגבר - מתאים להסננה שומנית? כמו כן אציין כי אני נוטל כדורים לשומנים בדם ולסוכרת (עם הכדורים אני מאוזן).

תשובה:
הכוונה היא לכבד שומני במידה רבה יחסית, ככל הנראה. שומן גורם להחזר מוגבר של גלי הקול הנשלחים מהמתמר של האולטרסאונד, ולכן מקשים על סריקת הכבד השומני. כבד שומני הוא עדות בדרך כלל לעודף משקל, טריגליצרידים גבוהים או סוכרת. תוכל לקרוא על כבד שומני במנוע החיפוש שלנו באתר. http://www.infomed.co.il/doSearchSite.asp