מחזור מתאחר חודשיים אחרי הפסקת הגלולות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/04/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

הפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון לפני כחודשיים במטרה להיכנס להריון. המחזור הראשון שקיבלתי מאז הפסקתי את הגלולות הגיע לאחר כ-28 יום, וכעת המחזור השני מאז הפסקת הגלולות ממאן להגיע. עברו 32 ימים ולא קיבלתי. עשיתי בדיקת הריון ביתית לפני יומיים והתוצאה שלילית. האם יש מקום לדאגה שהמחזור לא הגיע? מתי לפנות לרופא? האם זה אומר כי כעת אין לי ביוצים עד שלא אקבל מחזור?

תשובה:
מחזורים של עד 35 ימים נחשבים מחזורים ביוציים. גורמים שונים עשויים לגרום לעיכוב במחזור, כגון מתח נפשי. אם הווסתות לא נהיות סדירות בחודשיים הקרובים פני לרופא נשים.