מיומות ברחם בשבוע השמיני להריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/04/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע 8 להריון. באולטרסאונד נמצא שיש לי מיומה ברחם. מה המשמעות? ומה ההשלכות של זה להמשך ההריון?

תשובה:
בעיקרון הסתמנויות של מיומה משתנות כתלות בגודלן, מיקומן בשכבות הרחם, האם הן על גבעול או לא, והאם הן בולטות לכיוון הצוואר. כיוון שאין בידי את כל המידע הרלוונטי, אענה בכלליות. מיומה הינה גידול שפיר נפוץ של הרחם. פעמים רבות המיומה אינה מתבטאת קלינית והאשה כלל לא יודעת שיש לה מיומה. בהריון מיומה עלולה לעבור דגנרציה - דבר המתבטא בכאב. אם המיומה מפריעה בשל מיקומה לאספקת הדם העוברי דרך השליה, היא יכולה להוות בעיה במהלך ההריון. הריונות רבים מתפתחים באופן תקין למרות קיום מיומה ברחם. ד"ר נגה פוקס - אינפומד