האם זרע חלש יכול לגרום להפלה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/04/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בריאה, בת 30, ללא ילדים. עברתי בשנה האחרונה שתי הפלות, כאשר בשני המקרים ההריון לא התפתח מעבר לשבוע 8, ובשני המקרים נקלטתי בנסיון ראשון. עברתי בדיקות קרישיות - יתר והתוצאות תקינות. שאלתי- האם יש מקום לבדיקת זרע? האם יש כזה דבר "זרע חלש" - שהצליח להפרות ביצית אך לא מספיק "חזק" בכדי לשמור הריון? האם זרע שהפרה ביצית "סיים עבודתו בהצלחה"- והבעיה (או הסטטיסטיקה) רק אצל האישה?

תשובה:
לא מתפקיד הזרע להחזיק את ההריון, על כך אחראי הורמון הפרוגסטרון המופרש מהגופיף הצהוב אצל האשה, ובשלבים מתקדמים יותר של ההריון - השליה. באחוז ניכר מההריונות שמסתיימים בשלב מוקדם הבעיה היא כרומוזומלית בעובר, ומקור בעיה כזו יכול להיות בזרע או בביצית. ייתכן גם ומדובר בבעיה של קרישיות - יתר שעדיין אינה מוכרת ולא ניתן לגלות אותה במסגרת הבדיקות שעברת. לגבי המשך בירור, אין ביכולתי להמליץ לך מבלי לדעת עוד נתונים רלוונטים. אני מציעה שתפני למומחה לפריון על מנת לעבור את העיבוד המתאים.