כאבי שיניים באכילת או שתיית מזון קר או חם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/04/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

על מה עלול להעיד כאב שן המופיע אך ורק כששותים או אוכלים משהו חם או קר? בשאר הזמנים אין כל כאב. מהו הטיפול?

תשובה:
בדרך כלל הדבר מעיד על רגישות יתר של מוך השן. במידה והכאב חולף מיידית, משמעות הדבר שישנו סיכוי טוב להתאוששות המוך. במידה והכאב חזק מאוד וממשיך יותר מ- 5 שניות, משמעות הדבר כי ישנה דלקת בלתי הפיכה במוך השן וככל הנראה יהיה צורך בטיפול שורש. רגישות מעין זו יכולה להופיע לאחר ביצוע של סתימה עמוקה. במידה והרגישות לא חזקה, ישנה סבירות טובה כי במשך הזמן הרגישות תחלוף ואפילו תיעלם. בברכה, ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים