הימצאות נוגדנים ל- CMV ולאדמת בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/04/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה-11 של הריוני. מבדיקות דם ראשוניות שעשיתי התברר שיש לי CMV, אך התוצאה הרלוונטית, הבודקת אם נדבקתי לפני או אחרי ההריון, הגיעה אחרי ביקורי אצל הרופא. בבקשה עזרו לי לפענח את תוצאות הבדיקה, אני ממש בלחץ: CMV ab igg 217.5 au/ml CMV ab igm reactive CMV igg avidity 61.49% rubella ab igg >500.0 iu/ml

תשובה:
בתוצאות בדיקתך יש נתונים לגבי שני וירוסים שונים. לגבי CMV התוצאות מעידות כי ההדבקה בווירוס הייתה לפני מעל 3 חודשים, כך שלא סביר שנדבקת בזמן שהיית בהריון. תשובה זו כמובן אינה תחליף לייעוץ מלא ומקיף מהרופא המטפל. יש לך גם נוגדנים חיוביים לווירוס הרובלה, הגורם למחלת האדמת, כלומר את מחוסנת, ואינך צריכה לחשוש מהידבקות באדמת במהלך ההריון. תוכלי להיעזר גם במידע באתר הבא: http://www.yoledet.co.il/tests-during-cmv.asp