הסיבות לרגל קלוטה בעובר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/05/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בהריון, וגילו לעובר שלי רגל קלוטה. אמרו לי ללכת לייעוץ גנטי. אילו מחלות גנטיות מערבות רגל קלוטה? לא הצלחתי למצוא שום דבר באינטרנט, הייעוץ שלי הוא רק בעוד שבועיים ואני מאוד לחוצה. אציין כי עשיתי לפני כחודש בדיקת מי שפיר שיצאה תקינה, אבל אז עוד לא ידענו על הבעיה של הרגל הקלוטה.

תשובה:
ישנן סיבות אפשריות רבות לרגל קלוטה (clubfoot). ברוב המקרים, כאשר זהו ממצא יחיד, אי אפשר לדעת את הסיבה. הסיבות נחלקות לשני סוגים: סיבות פנימיות, כמו מחלות מולדות שונות (אין טעם שאפרט את כל השמות), רבות מהן ניתנות לאבחנה על ידי בדיקת מי שפיר, שאצלך היתה תקינה. אחרות ניתנות לאבחנה על ידי אולטרסאונד במשולב עם ייעוץ גנטי. סיבות חיצוניות - הריון מרובה עוברים, תנוחה לא טובה של העובר ברחם, גידולים שפירים תופסי מקום ברחם, מיעוט מי שפיר. אני ממליצה לך לגשת לייעוץ הגנטי שהומלץ לך ולהמשיך במעקב. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד