בדיקות אפשריות לבירור כאבי בטן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

זה מספר חודשים שבעלי, בן 26, סובל מכאבים חדים מתחת לאזור החזה (באמצע) ולעיתים גם בצידי הבטן. הכאבים מלווים בקשיי נשימה, ויום אחד הוא הופנה למיון מאחר שהכאב נעשה חד באזור החזה. לאחר ביקור במיון הוא עבר בדיקת אקג ובדיקות דם כלליות, והתוצאות היו תקינות. לאחר בדיקות מקיפות יותר נשלל כל חשש שקשור לאזור הלב. הרופא המליץ על נטילת כדור מוסקול (1 ביום למשך חודש) מאחר שלדעתו הבעיה היא לחצים וחרדה. כעת, שבועיים מתחילת נטילת הכדור, אין שינוי ניכר במצבו. האם יכול להיות קשר בין הבעיה הזאת לבין מערכת העיכול? אם כן, אילו בדיקות יש לבקש מהרופא לבצע חוץ מאולטרסאונד בטן? הכאבים מגיעים יותר בשעות הבוקר.

תשובה:
התסמינים שמהם סובל בעלת אכן יכולים להיות קשורים למערכת העיכול. לא ציינת אם הוא סובל מצרבות, וכן מהם הרגלי היציאות שלו. הבירור שיש לבצע צריך לכלול בדיקה על ידי רופא גסטרואנטרולוג, בדיקות דם, תבחין נשיפה להליקובקטר פילורי, ובהמשך בדיקות הדמיה כגון בדיקת US או בדיקת CT של הבטן אם לא תימצא הסיבה לתסמינים. מוסקול הוא טיפול להרפיית שרירים ונגד כאבים, ולא נגד חרדה או לחץ, ולכן אם אכן זהו הרקע לתסמינים, יש ליטול טיפול מתאים לכך. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד