על התרופה זולפידם (זודורם) לנדודי שינה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי בת משפחה בגיל 74, חולת אלצהיימר. היא קבלה זודורם לשינה. לאחר נטילתו ניכר בה בלבול, ומעבר לבלבול, שהיה חריג ביותר, הוא גרם לה להרדם רק כעבור 4 שעות. זה נראה מוזר. אני מבקשת הסבר.

תשובה:
התרופה זולפידם, המיועדת לטיפול בנדודי שינה, משתייכת לקבוצה של תרופות שאינן בנזודיאזפינים ואינן ברביטוראטים. אחת מתופעות הלוואי של הזולפידם היא ירידה בתפקוד מערכת העצבים בימים הראשונים, ואולי בשל כך חוותה בלבול. תופעת לוואי זו צריכה להיפסק לאחר הפעמים הראשונות בהן נוטלים את התרופה, ואם היא לא חולפת, יש לפנות לרופא המטפל בקהילה, שיחליט על הפחתת המינון או על תרופה חלופית. נטילת תרופת הזולפידם היא קצרת טווח מפני שהיא יכולה להיות ממכרת מאוד בשימוש של יותר מ-10 ימים. לכן, אין להשתמש בתרופה זו במשך יותר מ-10 ימים רצופים או ליטול אותה יותר מאשר באופן חד פעמי, לפי הצורך. אין ליטול אותה באופן קבוע, על בסיס יום-יומי. שימוש כרוני בתרופה מביא גם לירידה בהשפעתה ולצורך להעלות את המינון כדי להגיע לרמת ההשפעה שיש לה בהתחלה, ואולי זו הסיבה למשך הזמן הממושך שלוקח לתרופה לפעול במקרה זה. תוכלי לקרוא עוד על זולפידם באינדקס התרופות של אינפומד. ד"ר גיל טאובר - אינפומד