האם אפשר להרות אחרי 3 הפלות יזומות?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בגיל 16 עברתי גרידה (יזומה) ובגיל 17 עברתי 2 גרידות (יזומות) בשל צעירותי. אני עד היום מצטערת על זה. אני פוחדת שלא אוכל להיכנס להריון. יש לי חבר כבר 3 שנים, ובחודשיים האחרונים קיימנו יחסי מיו ללא הגנה ולא נכנסתי להריון. איך אוכל לדעת שההפלות עברו בסדר ושאוכל להיכנס להריון?

תשובה:
אמנם הפלות טבעיות חוזרות, שלרוב מצביעות על בעיה כלשהי, עלולות להשפיע על הכניסה להריון, אבל אם כל יתר הפרמטרים תקינים (כמו למשל מחזור סדיר, איכות הזרע של בן זוגך וכו'), לא אמורה להיות לך בעיה להיכנס להריון. חשוב שתדעי שגם לזוג ללא כל היסטוריה של הפלות וללא כל בעיה נראית לעין, לוקח לא מעט זמן להיכנס להריון, ועל פי הספרות, נסיונות במשך כשנה הינם נורמליים לחלוטין. כמו כן עליך לשקול את עניין הכניסה להריון: האם זה מתאים לך בשלב זה של חייך? האם אתם מוכנים להתחייבות מסוג זה? אל תיכנסי להריון רק מתוך לחץ או פחד שמא לא תוכלי להיכנס להריון בהמשך. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד