כמה גלולות למניעת הריון ניתן לקחת ברציפות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/09/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

1. לגבי גלולות למניעת הריון - האם יש אפשרות ליטול יותר מחפיסה אחת ברציפות (נניח,עשרה גלולות נוספות) ? 2. כמה זמן מרגע הפסקת הנטילה (של יותר מחפיסה אחת) מתקבלת וסת? 3. האם יש המלצה לגלולה מסוימת, גם מבחינת טיפול באקנה וגם מבחינת תופעות לוואי מועטות? (אני נוטלת מינולט ע"מ להסדיר את המחזור לפני החתונה כדי שבשבוע של החתונה לא אקבל וסת).

תשובה:
יש אפשרות ליטול יותר מחפיסה אחת ברצף, רצוי לא להפוך זאת להרגל. הוסת מתקבלת מספר ימים לאחר הפסקת נטילת הגלולה. כיום, כמעט כל הגלולות שבשימוש נפוץ הן גלולות עם מינון נמוך של אסטרוגן ולכן פרופיל תופעות הלוואי שלהן נמוך יחסית.