דלג לתוכן

שילוב של רסיטל עם היפריקום

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/09/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 28, נוטל זה כמה חודשים רסיטל במינון של 30 מ"ג. האם יש סיכון כלשהו בשימוש מזערי בטבליות המכילות היפריקום?

תשובה:

יש אזהרה גורפת לגבי השימוש בשני חומרים אלה יחד בשל הסיכון להתפתחותו של מצב המכונה "סינדרום סרוטונין". שני סוגי התכשירים (נוגדי דיכאון כגון רסיטל ותכשירים המכילים היפריקום) גורמים לעלייה בריכוז הסרוטונין במוח, ופועלים במנגנונים מעט שונים זה מזה. במצבי עליית יתר של ריכוז הסרוטונין יכול להופיע הסינדרום, אשר כולל תופעות לא נעימות של כאבי בטן, ראש, והפרעות בתפקוד מערכת העיכול, ויכול להגיע למצבים מסוכנים של עליית לחץ דם פתאומית או עלייה ניכרת בטמפרטורת הגוף. עם זאת, שימוש זהיר ביותר, במינון נמוך ובפיקוח רפואי, יכול להועיל מבחינת המצב הנפשי ואין בו סיכון בריאותי. הדגש הוא על הפיקוח הרפואי ועל תכנון מדויק של השילוב, ואת ההתאמה הזאת תוכל לעשות עם הרופא המטפל שלך באופן אישי. בתוך כך יהיה צריך לקחת בחשבון גורמים אישיים נוספים, כגון אם יש לך בעיות רפואיות כלשהן ברקע ואם אתה משתמש בתרופות אחרות כלשהן פרט לרסיטל. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית
רופאים בתחום
ד"ר שמואל פרינץ
ד"ר שמואל פרינץ פנימית
פרופ' אילנה בלום לובל
פרופ' אילנה בלום לובל פנימית
פרופ' טובה ליפשיץ
פרופ' טובה ליפשיץ עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו