בדיקות העמסת סוכר חריגות בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע 27 להריון, עד עכשיו הכל היה תקין. שבוע שעבר עשיתי העמסת סוכר 50 גר' והתוצאה הייתה - 196 השבוע עשיתי העמסת סוכר 100 גר' והתוצאות לפי סדר הבדיקות היו - 77 (צום) 190 (1) 168 (2) 123 (3). בנוסף אני מתלונות בשבועות האחרונים על כאבים עזים מאוד באזור הבטן העליונה ממש מתח לחזה בשני הכיוונים ביחד או לחוד, ועל הקאות ובחילות שתקפו אותי (ולא היו לי בכלל במהלך ההריון) במהלך השבועיים האחרונים. בבדיקת תפקודי כבד יצאה הכל ברמת הנורמה למעט Albumin - 3.4 . ביומיים האחרונים יש לי צירים (שהתגלו בהתחלה רק במוניטור והפכו לחזקים יותר) אך לא סדירים. ובנוסף העובר שלי לא מספיק לזוז (בין בתנועה ובין במנוחה) בצורה חזקה במיוחד ביומיים האחרונים (למרות שהוא כבר התהפך). מה אומרים כל הדברים האלו???

תשובה:
2 ערכים פתולוגיים בהעמסת הסוכר של 100 גר', עלייך לנסות ולאזן את עצמך בעזרת דיאטה. לנהל מעקב רמות סוכר ולגשת לרופא הנשים שלך על מנת שיתרשם אם את מאוזנת מספיק או שמא יש צורך באינסולין. הכאב שאת מתארת יכול לנבוע מגדילת הרחם אם כי זה לא מסביר את הבחילות וההקאות. אלבומין מעט נמוך בהריון זה נורמלי. אין באפשרותי לבצע אבחנה מדויקת מבלי לבדוק אותך. הצירים יכולים לנבוע מאיזשהו זיהום שיכול להתאים להקאות, עלייך להקפיד ולשתות הרבה. כמו כן, אם הצירים ממשיכים יש לבצע מעקב של אורך תעלת צוואר על מנת לוודא שאין איום ללידה מוקדמת. תנועות העובר נורמליות. ד"ר נגה פוקס - אינפומד