Hyper-IgD syndrome היא תסמונת תורשתית נדירה שמאופיינת בהתקפי חום וצמרמור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/12/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

Hyper-IgD syndrome היא תסמונת תורשתית נדירה שמאופיינת בהתקפי חום וצמרמורת , שמתחילים לפני גיל שנה ונמשכים מספר ימים, מלווים בדרך כלל בנפיחות של בלוטות הלימפה ובכאבי בטן, עם הקאות או שלשולים. תסמינים נוספים שייתכנו הם כאב ראש, כאבי מפרקים, דלקת במפרקים גדולים ופריחה עורית. ההתקפים יכולים לקרות בעקבות חבלה, ניתוח, חיסון, או לחץ פיזי או נפשי. בדרך כלל ההתקפים חוזרים כל כמה חודשים, אולם יכולות לעבור שנים בין אפיזודה אחת לשניה. בבדיקת דם, פרקציית נוגדנים בשם IgD הינה גבוהה, ובדרך כלל גם פרקציית הנוגדנים IgA גבוהה. קשה לטפל במחלה, והטיפול היחיד הוא בסטרואידים ובתרופות נוגדות דלקת, בהשפעה מוגבלת. לפרטים נוספים: http://hids.net/patient/patientindex.html

תשובה:
Hyper-IgD syndrome היא תסמונת תורשתית נדירה שמאופיינת בהתקפי חום וצמרמורת , שמתחילים לפני גיל שנה ונמשכים מספר ימים, מלווים בדרך כלל בנפיחות של בלוטות הלימפה ובכאבי בטן, עם הקאות או שלשולים. תסמינים נוספים שייתכנו הם כאב ראש, כאבי מפרקים, דלקת במפרקים גדולים ופריחה עורית. ההתקפים יכולים לקרות בעקבות חבלה, ניתוח, חיסון, או לחץ פיזי או נפשי. בדרך כלל ההתקפים חוזרים כל כמה חודשים, אולם יכולות לעבור שנים בין אפיזודה אחת לשניה. בבדיקת דם, פרקציית נוגדנים בשם IgD הינה גבוהה, ובדרך כלל גם פרקציית הנוגדנים IgA גבוהה. קשה לטפל במחלה, והטיפול היחיד הוא בסטרואידים ובתרופות נוגדות דלקת, בהשפעה מוגבלת. לפרטים נוספים: http://hids.net/patient/patientindex.html [12/09/2004]