טיפולים אלטרנטיביים לקנדידה בנרתיק
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/09/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

במשטח וגינאלי שנערך לי התגלה כי יש לי קנדידה אלביקנס. ברור לי שזו פטריה, אך היא לא חולפת גם אחרי המחזור החודשי. האם זה קשור ליחסי מין (אורליים) או לשימוש בקונדום? ואיך אפשר להיפטר מזה אחת ולתמיד? יש לציין כי הפלוקונאזול אינו מסייע לי משום שהוא מכיל לקטוז ואני רגישה ללקטוז.

תשובה:
קנדידה אלביקנס היא אכן פטרייה, השוכנת בפה, בנרתיק, במעיים ולעיתים אף יכולה לשכון בדם (במצב של קנדידה מפושטת). מחזור לא אמור לטפל בקנדידה, אך לעיתים ישנה הקלה מסויימת אחריו. אין קשר מוכח בין שימוש בקונדום לבין קנדידה. הקונדום עלול לגרום לגירוי כלשהו, עם סימפטומים דומים לזיהום פטרייתי, אך הקונדום עצמו אינו מקור לפטריות, ולהיפך, הקונדום מגן מפני העברת מחלות. גם יחסי מין אורליים לא אמורים לגרום לזיהום מסוג זה, אלא אם כן בן זוגך סובל מקנדידה אורלית. הטיפול היעיל ביותר הוא פלוקונאזול, אך כיוון שאינך יכולה להשתמש בתרופה מסוג זה, אני ממליצה לפנות לדרכים אלטרנטיביות: נטילה רצופה של חיידקים פרוביוטיים, שטיפות בשמן עץ התה, אכילה מרובה של שום, הימנעות ממאכלים המכילים סוכרים ושמרים. ברוב קופות החולים ניתן למצוא מרפאות אלטרנטיביות. היוועצי ברופא לגבי דרכי הטיפול המתאימות לך ביותר. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד