הקשר בין שלבקת חוגרת לאבעבועות רוח
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/09/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אצל בתי בת ה-5 אובחנה היום שלבקת חוגרת. היא חלתה בעבר באבעבועות רוח. היא לא סובלת מכאבים, אך מתלוננת שמגרד לה. מתי המחלה מדבקת? איך נדבקים? האם היא מסוכנת יותר למי שלא חלה באבעבועות רוח?

תשובה:
השלפוחיות של שלבקת חוגרת עשויות להכיל נגיף, ולכן בהחלט יש סכנת הידבקות על ידי מגע בשלפוחיות. מי שלא חלה בעבר באבעבועות לא בהכרח אינו מחוסן, מכיוון שחלק מהאנשים נדבקים בנגיף בצורה קלה ואינם יודעים שנדבקו. רק בדיקת דם לנוגדנים לנגיף עשויה להצביע על המצב החיסוני. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד