אלטרוקסין ופרנטל עם או בלי מזון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 28. עקב הפרעות בתפקוד בלוטת התריס, אני מטופלת זה כשנתיים באלטרוקסין 100 במינון של כדור ליום. אני עוקבת בעצמי אחרי מצב הבלוטה על ידי בדיקות דם אחת לחודשיים בערך. האם זה בסדר, או שנחוץ מעקב מומחה? האם משנה אם לוקחים את הכדור לפני הארוחה או יחד איתה? האם יש בעיה לקחת אותו בסמוך לכדור פרנטל? את גם את הכדור פרנטל עדיף לקחת לפני או אחרי הארוחה?

תשובה:
את יכולה לעשות בדיקה עצמית אם את מכירה את הפרמטרים ויודעת אחרי אילו מדדים יש לעקוב. חשובה גם ההרגשה שלך. אם את מרגישה טוב, מצוין. את האלטרוקסין יש לקחת בבוקר על קיבה ריקה, לפחות 30 דקות לפני האוכל. פרנטל יש לקחת עם האוכל. אם את האלטרוקסין בבוקר ומפרידה אותו מן המזון, כשאת אוכלת קחי את הפרנטל. ד"ר שירי אורי - אינפומד