דלג לתוכן
IPF - מחלה פיברוטית של הריאות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 56, אחרי CVA קל. השתעלתי ללא ליחה כחצי שנה. כעת אני לא משתעלת. עברתי בדיקת CT של הריאות. להלן סיכום הבדיקה: הצללות מסוג GGA ושינויים פיברוטיים באונות התחתונות ב- RML ובלינגולה. מלווים בהפחתת נפח קל. הממצאים יכולים להתאים ל- IPF. רצויה קורלציה עם ברונכוסקופיה וביופסיה. אני מבקשת לדעת מה פשר הממצאים מכיוון שאני מודאגת.

תשובה:
IPF היא מחלה פיברוטית אידיופתית של הריאות. מחלה זו גורמת להצטלקות כרונית של רקמת הריאה מסיבה לא ידועה. המחלה מאובחנת לפי ביופסיה של רקמת ריאה שאותה לוקחים על ידי ברונכוסקופיה. ברונכוסקופיה היא בדיקה המבוצעת בטשטוש. מחדירים בה צינורית דקה דרך הפה אל סימפונות הריאה ולוקחים דגימות מהריאה. מחלה זו בדרך כלל מתקדמת לאט עם השנים, ועלולה לגרום לסימפטומים נשימתיים ככל שהיא מתקדמת. עלייך לפנות למומחה ריאות להשלמת הבירור. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר ירון ברין
ד"ר ירון ברין אורתופדיה
5.0
( 29 חוות דעת )
"הטיפול מאד מקצועי ברור נעים במהלך השיקום בבית לאחר הניתוח הרופא לא יצר קשר וזה היה חסר לי תודה על הכל 🌻"
ד"ר רביע שואהנה
ד"ר רביע שואהנה רפואת שיניים
רופא שיניים המתמקד ברפואת שיניים אסתטית, שיקום הפה, כירורגיה ושתלים, יישור שיניים
ד"ר יזהר ארז מומחה לסקירת מערכות פרטית
ד"ר יזהר ארז מומחה לסקירת מערכות פרטית יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5
( 177 חוות דעת )
"הגעתי לדר' יזהר ארז לביצוע סקירת מח מכוונת , אני ובעלי הגענו עם חששות והרבה אי וודאות, חשוב לציין שלא הרבה רופאים מבצעים את הבדיקה הזו בשבועות כאלו. מהרגע שנכנסנו לחדר הרגשנו שאנחנו בידיים טובות, ד"ר ארז הסביר הכל בצורה נעימה עם הרבה רגישות והכלה. מקצועיות וירידה לפרטים, נתן מענה לשאלות כל הזמן, וזה כל כך מה שהייתי צריכה! אני בטוחה שאני אמליץ עליו לכל היריונית שאני מכירה. מי שמגיע אליו פשוט זוכה . אין מילים לתאר את תחושת ההקלה שהרגשנו אחרי , והכל בזכותו !"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו