חשיפה לנגיף CMV בתחילת ההריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/09/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בתחילת ההריון השני שלי. לפני כשבוע נראה דופק, אך עדיין לא ניתן היה לקבוע במדויק את גיל ההריון. קיבלתי תוצאות של בדיקות דם ל- CMV, שאינן תקינות: CMV IgG - 212.9 CMV IgM - POSITIVE CMV IgG Avidity - 27.8

תשובה:
אני בתחילת ההריון השני שלי. לפני כשבוע נראה דופק, אך עדיין לא ניתן היה לקבוע במדויק את גיל ההריון. קיבלתי תוצאות של בדיקות דם ל- CMV, שאינן תקינות: CMV IgG - 212.9 CMV IgM - POSITIVE CMV IgG Avidity - 27.8 אשמח לקבלת חוות דעת מקצועית בנושא. igG הוא נוגדן המעיד על הדבקה קודמת בנגיף, והוא נשאר בגוף למשך כל החיים. לעומתו, igM מעיד על זיהום שקרה לאחרונה. נוגדנים אלה נשארים בגוף למשך מספר חודשים בלבד. על פי תוצאות הבדיקות שלך נראה שנחשפת בעבר לווירוס, וייתכן שהיתה גם חשיפה נוספת לאחרונה, אפילו אם לא חשת בסימפטומים. זיהום ויראלי מסוג זה, בעיקר בשליש הראשון של ההריון, עשוי להשפיע על העובר בצורות שונות, אך חשוב להדגיש שאם אכן נחשפת בעבר לווירוס, הרי שכרגע מדובר בזיהום שניוני, בו במקרים רבים אין כל השפעה על העובר. אני ממליצה לחזור שוב על הבדיקות (באותה מעבדה), על מנת לוודא שהתוצאות אכן מדוייקות, ולגשת לרופא המטפל, שיוכל להמליץ לך איך לנהוג בהמשך ההריון, בהתאם למצב העובר. מידע נוסף על הנושא, שנידון רבות באינפומד, תוכלי למצוא בתשובות שונות על CMV ומחלת הנשיקה: http://www.infomed.co.il/qIdx/cat_9_16_1.asp ובאינדקס הבדיקות של אינפומד תוכלי לקרוא על הבדיקה שעברת: http://www.infomed.co.il/medTest4.asp?tID=101 ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד [26/09/2007]