דלג לתוכן

הריון בסיכון גבוה בגלל תת-פעילות בלוטת התריס וחסרים נוספים

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/09/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 36, בשבוע השביעי של ההריון הראשון שלי. זה כשש שאני שנים סובלת מתת-פעילות של בלוטת התריס. כרגע אני מטופלת באלטרוקסין, יום 50 מ"ג, יום 100 מ"ג. בבדיקות מלפני כחודש, שהטיפול היה עדיין במינון של 50 כל יום, היו התוצאות: TSH 19.46 FT4 13.7 FT3 4.09 השניים האחרונים תמיד בגבול התקין וה-TSH לפעמים מאוזן ולפעמים משתגע. זו התוצאה הכי חריגה שלי. יש לי גם מחסור בברזל וב-B12 (בעבר אף קיבלתי זריקות). אמת ההמוגלובין שלי: 10.9. לקחתי כדורי ברזל שגרמו לי לעצירות. לפני ההריון סבלתי מפיסורה. עכשיו אני עוברת לסירופ ברזל טבעי, ואני לוקחת חומצה פולית. אני סובלת מבחילות ומחוסר תיאבון. רופא המשפחה אמר שההריון בסיכון גבוה. האם זה נכון? מה המלצתכם?

תשובה:

זהו בהחלט הריון בסיכון גבוה, אך אין זה אומר שהוא לא יכול להתקיים. את צריכה להיות במעקב קבוע אצל אנדוקרינולוג, גינקולוג ורופא משפחה כדי לנסות לאזן את כל הערכים החריגים. הסיכון עולה גם בשל גילך. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר תמר פדות קלויזמן
ד"ר תמר פדות קלויזמן עיניים
ד"ר ארווין סנטו
ד"ר ארווין סנטו גסטרואנטרולוגיה
ד"ר עודד בן חיים
ד"ר עודד בן חיים עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו