דלג לתוכן

אני נוטלת סרוקסט כ- 4 חודשים, ומרגישה ששמנתי כמה ק"ג, ואני די מתוסכלת מכ

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/09/2004
1 דקות קריאה

שאלה:

אני נוטלת סרוקסט כ- 4 חודשים, ומרגישה ששמנתי כמה ק"ג, ואני די מתוסכלת מכך... האם זה עובר ?

תשובה:

ראשית, כדאי להישקל ולבדוק בכמה ק"ג עלית, והאם עלית במשקל. שנית, ישנם מטופלים שמובחנת אצלם עליה במשקל בעקבות נטילת תרופות אנטי דיכאוניות, ומבין התרופת האנטי- דיכאוניות ממשפחת מעכבי ניצול חוזר של סרוטונין, סרוקסאט (פארוקסטין), היא הגורמת בשכיחות הגבוהה ביותר לעליה במשקל. העלייה במשקל קשורה לעליה בתיאבון ובכמיהה לפחמימות, ובהתאוששות מהמצב הדיכאוני. ניתן לעשות בקרה של כמות האוכל וכך לשמור על משקל תקין. אופציה נוספת היא החלפת התרופה באחרת- למשל פרוזק או רסיטל, אשר גורמות פחות לעליית תיאבון.
רופאים בתחום
ד"ר באסם עבאס
ד"ר באסם עבאס רפואה אסתטית
 המרכז הרפואי לבריאות השן
המרכז הרפואי לבריאות השן רפואת שיניים
ד"ר איאד גאדאללה- מרפאה לשיניים ורפואה אסתטית
ד"ר איאד גאדאללה- מרפאה לשיניים ורפואה אסתטית רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו